MENIU

Ion Iliescu, în doliu. Mesaj emoționant de condoleanțe: Am aflat cu tristețe. O dispariție regretabilă

Ion Iliescu

Ion Iliescu a postat un mesaj de condoleanțe pe blogul său după dispariția unui îndrăgit actor.

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a transmis un mesaj emoţionant după moartea actorului Costel Constantin, la 81 de ani.

"Am aflat cu tristețe că ultimul "Apus de soare" al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile, ci și al unei dispariții regretabile. 

Un talent extraordinar al unei generații care a respirat și creat artă, Costel Constantin trage cortina vieții petrecută pe scenă, în lumina publicului care de generații s-a inspirat în pasiunea pentru istorie din rolurile sale. 

Cum arată locul de veci al fostului președinte al României, Ion Iliescu. Detaliul tulburător: cel mai cunoscut simbol al creștinismului lipsește

Costel Constantin a fost coleg cu Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru, Mariana Mihuț, Rodica Mandache, Virgil Ogășanu. Împreună au format "Generația de Aur" a teatrului românesc", spune Ion Iliescu, pe blogul său.

Costel Constantin a jucat în "Profesionistul", în regia lui Horea Popescu, a fost Ștefan cel Mare din "Apus de soare", în regia lui Dan Pița, McMurphy, în "Zbor deasupra unui cuib de cuci", spectacol care s-a jucat 11 ani cu casa închisă la Teatrul Național, Ducele de Kent în "Regele Lear", în regia lui Radu Penciulescu, Damian Vulpenaru, în piesa "Crimă pentru pământ", de Dinu Săraru.

A murit Costel Constantin. Marele actor avea 81 de ani

Fostul președinte Ion Iliescu a transmis condoleanțe familiei și un gând bun către toți cei dragi ai lui.

"Regret că "Ultima frontieră a morții" nu a rămas doar un film. 

Sunt alături de toți cei care fac parte din societatea largă a teatrului românesc, care prin plecarea lui Costel Constantin pierde încă o dată o lume, o epocă și unul dintre reprezentanții remarcabili ai scenei", mai scrie Iliescu.

Actorul Costel Constantin avea 81 de ani.

 

Mai multe articole despre:
ion iliescu costel constantin