MENIU

Ion Cristoiu atacă ANP în cazul Monica Iacob Ridzi

<p>Monica Ridzi</p>

Ion Cristoiu comentează cazul Monicăi Ridzi şi a condiţiilor din închisoare, amintind că drepturile omului trebuie respectate şi că presa trebuie să rămână câinele de pază al democraţiei, care să supravegheze instituţiile de forţă ale statului.

"Deocamdată, pînă la proba contrară, Monica Ridzi e om și nu pătrunjel. Pătrunjelul poate fi tăiat și pus în oala clocotindă, pentru că nu are nici un drept. Omul, cu excepția rusului din vremea lui Ivan cel Groaznic, care-și arunca dușmanii în butoaie cu ulei clocotind, nu poate avea soarta pătrunjelului. Prin urmare, în chip corect, cea mai mare parte a presei a difuzat Scrisoarea Monicăi Ridzi, ridicînd întrebări asupra felului în care e tratată politiciana în penitenciar", scrie Ion Cristoiu, în EVZ.

"Drept răspuns, conducerea ANP, acuzată de unele ziare de corupție, a trimis presei fotografia unei celule din care rezulta că Monica Ridzi șezuse la hotel și nu la închisoare. ANP face parte din Sistemul de forță al României de azi, alături de DNA, de Parchetul General, de SRI, de Jandarmerie și de Poliția locală. Normal ar fi fost ca ștabii de la ANP să invite presa la fața locului. N-au făcut-o. Au trimis presei o poză. Las la o parte că nimeni din presă n-a tresărit  la această sfidare a presei. Un site de deontologi a sărit în ajutorul Administrație Naționale a Peniteciarelor. Presa care a difuzat scrisoarea Monică Ridzi a fost beștelită c-a dat crezare omului Monica Ridzi și nu instituției care administrează închisorile. Asta deși ANP putea fi suspectată de a fi trimis presei un fals, cîtă vreme fotografia n-a putut fi verificată din surse independente", adaugă Cristoiu.

Mai multe în EVZ.ro

Mai multe articole despre:
închisoare Ion Cristoiu Monica Iacob Ridzi