MENIU

Iohannis, solidar cu victimele din ”Colectiv”. Ce va face vineri, la 5 ani de la tragedie

Președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în conferința de miercuri seară, că va promulga legea care prevede acordarea tratamentului medical pe viață supravieţuitorilor incendiului din clubul ”Colectiv” vineri, în ziua în care se împlinesc cinci ani de la cumplita tragedie.

”Cu siguranță că lucrurile s-au schimbat și am învățat ceva, cel puțin politicienii mai responsabili. Vineri se împlinesc cinci ani de la Colectiv. Exact vineri voi promulga legea care extinde perioada pentru cei care au avut de suferit", a anunţat Șeful statului, la Palatul Cotroceni. 

Pe 14 octombrie, Camera Deputaților, for decizional, a adoptat cu unanimitate de voturi proiectul de lege potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor rănite în incendiul din Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii pe toată durata vieţii acestora. 

Reamintim că 65 de persoane şi-au pierdut viața în incendiul care a zguduit din temelii sistemul medical românesc și peste 150 au fost rănite.