MENIU

Iohannis, poze cu elevii la Cotroceni. ”Boala sistemului de educație este reformita cronică”

Președintele Klaus Iohannis a decorat două școli cu ocazia aniversării a 25 de ani de la semnarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului și s-a fotografiat cu elevii pe holurile Palatului Cotroceni. 

”Expresia „Când voi fi mare...” reflectă visuri și așteptări pe care cel mai adesea le uităm cu trecerea anilor. Însă visurile copilăriei sunt cea mai autentică reflecție a unui viitor nealterat de prejudecățile celor din jur, de limitările impuse de „nu ai voie”, „nu se poate” sau „e imposibil”. Este o imagine a unei lumi cu personaje pozitive, în care toți, indiferent de statutul social, suntem capabili să realizăm ceea ce ne propunem”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Facebook. 

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la semnarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, Iohannis spune că vrea să reafirme respectarea şi garantarea prevederilor sale pentru toți copiii aflați pe teritoriul României. ”Boala sistemului de educație este reformita cronică, de aceea vreau o schimbare autentică, cu o dezbatere publică largă, pentru a putea educa adulții de mâine”, a continuat președintele. 

Iohannis a menționat și că cele două școli pe care le-a decorat vineri, din Buzău și Constanța, reprezintă un ”exemplu de urmat” în ceea ce privește reducerea abandonului școlar.

Mai multe articole despre:
şcoală elevi educaţie iohannis