MENIU

Iohannis, întâlniri cu lideri la Bruxelles: "Suntem recunoscători pentru sprijinul #Germany"

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. El are programate o serie de întâlniri cu lideri europeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu premierul Finlandei, Juha Sipila, despre preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, precizând că ţara noastră aşteaptă cu nerăbdare să aibă o colaborare de succes cu partenerii europeni pe perioada acestui mandat.

"O întâlnire bună cu preşedintele Consiliului European - Tusk şi cu premierul finlandez, Juha Sipila, în condiţiile în care România se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE. Aşteptăm cu nerăbdare să avem o colaborare de succes cu partenerii noştri şi să lucrăm îndeaproape cu Finlanda, care va prelua preşedinţia (Consiliului UE - n.r.) de la noi", a anunţat Iohannis, într-un mesaj publicat joi pe Twitter.

Cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Iohannis a vorbit despre Brexit, dar și despre ce va face România la președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Președintele i-a mulțumit lui Merkel pentru sprijinul acordat de Germania.

”Întâlnire excelentă cu Angela Merkel, înainte de #EUCO. Am discutat despre problemele actuale privind agenda UE, Brexit și prioritățile președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Suntem recunoscători pentru sprijinul #Germany. #EUroadtoSibiu”, a scris, pe Twitter, Ioahnnis.

Mai multe articole despre:
Angela Merkel declaraţii lideri iohannis