MENIU

Iohannis, în conferință cu regele Belgiei: "Împreună suntem mai puternici". MESAJUL transmis militarilor de la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" - VIDEO

Klaus Iohannis și regele Belgiei, Philippe / Foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, vineri, la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu", acolo unde l-a primit pe regele Belgiei, Philippe, mesajul legat de faptul că "împreună suntem mai puternici", șeful statului mulțumind Belgiei pentru cei 300 de soldați care activează în țara noastră, în cadrul misiunii NATO. 

"Am onoarea să găzduiesc astăzi, la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor.

Vă adresez mulțumirile României pentru contribuția importantă a militarilor belgieni la prezența NATO din țara noastră.  Împreună suntem mai puternici și mai eficienți în efortul nostru comun de a consolida securitatea spațiului euroatlantic și siguranța cetățenilor noștri. Bine ați venit în România!

Dragi militari, voi sunteți expresia concretă a hotărârii noastre, ca Aliați, de a colabora și de a ne coordona pentru a îmbunătăți securitatea noastră comună. Avem deplină încredere în voi și în capacitatea Alianței de a face față oricăror amenințări și provocări, prezente sau viitoare! Vă doresc succes în misiunile pe care le veți îndeplini!", a afirmat Iohannis, într-o scurtă alocuțiune de presă. 

Reamintim că vizita în România a Majestăţii Sale Philippe se desfăşoară "pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt şi al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România", fapt relatat anterior de Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Citește și Regele Belgiei, vizită oficială în România, vineri - Președintele Iohannis îl primește la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu"