MENIU

Iohannis îl va respinge pe Corlățean, omul care a umilit diaspora în 2014

Iohannis nu îl va accepta pe Corlățean

Klaus Iohannis are o nouă veste proastă pentru Viorica Dăncilă după ce i-a solicitat "demiterea imediată" a miniștrilor de Externe și de Interne. Președintele va respinge nominalizarea lui Titus Corlățean pentru un post de vicepremier. Dăncilă l-a sunat miercuri seara pe Iohannis, informează Realitatea TV.

Titus Corlățean, ministru de Externe în timpul primului tur al prezidențialelor din 2014, când românii din diaspora au avut parte la vot de o experiență similară cu cea de duminică, a fost propus vicepremier în guvernul Vioricăi Dăncilă.

Klaus Iohannis nu are de gând să își dea ok-ul pe această propunere, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.

Președintele Iohannis îl va respinge pe Corlățean, fost ministru de Externe, din cauza modului în care a gestionat votul din diaspora la turul 1 al alegerilor prezidențiale din 2014, când la secțiile de vot din străinătate s-au înregistrat cozi uriașe, similare cu cele de la alegerile europarlamentare.

Premierul Viorica Dăncilă i- a transmis miercuri președintelui Iohannis, ropunerile de numire a noilor miniștri, potrivit unui comunicat de presă al executivului.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero.

Titus Corlățean, omul care a umilit Diaspora în 2014, propus vicepremier. Dăncilă: Nu e legătură

Titus Corlățean, fost ministru de Externe al lui Victor Ponta, a fost propus vicepremier în guvernul Vioricăi Dăncilă.

"Am votat pentru funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice pe Titus Corlățean, care are experiență în acest domeniu", a anunțat Dăncilă, luni seară.

Răspunsul premierului, întrebat cum poate să numească un om considerat vinovat pentru organizarea proastă a votului din Diaspora din 2014, a fost năucitor. "Portofoliul pentru parteneriat strategic nu are niciun fel de legătură cu votul din Diaspora", a spus Dăncilă.

Corlățean era ministru în 2014, când a fost acuzat că a organizat defectuos votul din străinătate, umilind românii care au așteptat ore întregi la cozi fără să poată vota.

Mai multe articole despre:
Titus Corlăţean Klaus Iohannis