MENIU

Iohannis explică de ce nu s-a implicat în căderea Guvernului prin moțiune de cenzură

Președintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, un nou atac la adresa alianței de guvernare PSD-ALDE, despre care spune că "va arunca economia în haos" prin Ordonanța de urgență anunțată cu o zi înainte de ministrul de Finanțe.

Întrebat de jurnaliști dacă are ceva să-și reproșeze cu privire la faptul că nu s-a implicat mai mult în susținerea moțiunii de cenzură depusă de Opoziție, Klaus Iohannis a invocat "separația puterilor în stat".

Iohannis a spus că, personal, își permite să aibă simpatie pentru o parte a Parlamentului și antipatie față de altă parte, dar nu le poate spune parlamentarilor ce să facă:

"Separarea puterilor în stat nu se aplică când e vorba de prezența președintelui în ședințele de Guvern, pentru că ambele instituții reprezintă latura executivă a Puterii statului, dar Parlamentul e puterea legislativă și nu e treaba președintelui să facă programul Parlamentului. La fel, nu e treaba Parlamentului să-i spună președintelui ce să facă. Această chestiune se tranșează între parlamentari. Eu, personal, îmi permit să am simpatie față de o parte a Parlamentului și antipatie față de altă parte, dar doar atât", a spus Klaus Iohannis.

Vezi răspunsurile președintelui la întrebările jurnaliștilor de la min. 8,30:

Mai multe articole despre:
moţiune de cenzură