MENIU

Iohannis contrazice Guvernul: "Facem summit-ul pe datorie!"

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că summitul "Iniţiativa Celor Trei Mări", care se va desfăşura în perioada 17-18 septembrie, la Bucureşti, va fi organizat "pe datorie", deoarece bugetul Administraţiei Prezidenţiale va fi redus cu 11 milioane de lei la rectificare.

Există banii necesari pentru organizarea Summitului Iniţiativei celor 3 Mări, dă asigurări vicepremierul Ana Birchall. Este vorba despre evenimentul la nivel înalt, programat în septembrie, care ar fi pus în pericol de Guvern prin tăierea bugetului Preşedinţiei.

"Sumele au fost asigurate datorită eforturilor depuse de premierul Viorica Dăncilă", susţine Birchall. Klaus Iohannis o contrazice însă. Aflat la Sibiu, preşedintele a spus însă că va organiza evenimentul "PE DATORIE"!

"Vom organiza summitul pe daotrie. Aici ne duce guvernul de incompetenţi, aici ne descurcăm. Deci summitul se va organiza în bună parte pur şi simplu pe datorie", a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre cum va organiza summitul Celor Trei Mări în condiţiile în care guvernul vrea să scadă bugetul Administraţuiei Prezidenţiale cu 11 milioane de lei.

El a mai spus că nu se pune problema de anularea summitului.

"Eu nu pot să anulez un summit pentru care ne-am luptat toţi - diplomaţia română şi eu - un summitul unde s-au făcut invitaţiile de anul trecut. La ediţia anterioară am convenit cu colegele şi colegii preşedinţi să facem acest summit în Bucureşti. Deci de contramandat nici nu poate fi vorba, de finanţat din bugetul curent dacă rămânem fără bani, aşa cum îşi doreşte PSD, nu putem. Şi atunci organizăm summitul pe datorie", a adăugat şeful statului.

Vicepremierul Anna Birchall dădea cu câteva ore înainte asigurări că totul va merge ca uns.

Ana Birchall a vorbit într-o emisiune televizată despre cât de intens s-a lucrat la Guvern pentru summitul găzduit la Bucureşti. Și spune că totul i se datorează premierului Viorica Dăncilă

Mai multe articole despre:
summit Klaus Iohannis