MENIU

Iohannis condamnă atacurile cu rachete ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina. MESAJ IMPORTANT pentru români

Klaus Iohannis / Foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat, marţi, atacurile cu rachete ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina. Șeful statului a ținut însă să îi liniștească pe români arătând că analizele efectuate nu relevă o creştere a riscurilor în România în acest moment.

"Ieri, rachete ruseşti au lovit din nou oraşe şi infrastructuri civile din Ucraina. Astfel de atacuri trebuie să fie condamnate de întreaga comunitate internaţională, iar uciderea civililor nevinovaţi trebuie să înceteze. Alături de partenerii noştri, România va continua să sprijine Ucraina şi poporul ucrainean în lupta împotriva agresiunii Federaţiei Ruse", a declarat Iohannis, în cadrul declaraţiei comune cu omologul georgian, Salome Zourabichvili, de la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a ținut să sublinieze, în context, că "analiza noastră însă nu relevă o creştere a riscurilor în acest moment". 

Un atac cu rachetă efectuat, luni, asupra mai multor orașe din Ucraina a ucis 19 oameni și a rănit 150, potrivit celui mai nou bilanț dat publicicității de autoritățile de la Kiev. Atacul a venit la două zile după explozia puternic de pe podul Kerci, care leagă Rusia de Crimea. 

Președintele rus, Vladimir Putin, acuză că la baza exploziei ar sta "un act terorist planificat de Ucraina".