MENIU

Iohannis, averisment dur: Întreaga economie va fi afectată

Iohannis, averisment dur: Întreaga economie va fi afectată

Președintele Klaus Iohannis lansează un avertisment: criza coronavirus va afecta întreaga economie! Şi, pentru a face faţă cheltuielilor, Guvernul trebuie să majoreze semnificativ deficitul bugetar, pentru a avea bani la sănătate şi şomaj tehnic.

"Prin această epidemie, avem o criză care nu este, din păcate, doar o criză de sănătate publică, ci este o criză care afectează întreaga economie, care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creștere, probabil semnificativă, a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai mulți, pe de altă parte, în sectorul de sănătate publică. Este nevoie de bani destul de mulți pe partea de asistență socială, șomajul tehnic, șomajul. Toate trebuie plătite", a spus Klaus Iohannis.

În acest fel, vom avea o situație complicată a bugetului, atrage atenția șeful statului. "Însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare și să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului care prevede câteva schimbări pe următoarele luni de zile, ci va fi nevoie să se reevalueze și veniturile, care sunt în scădere, dar și cheltuielile pe întregul an fiscal, cheltuieli care sunt în creștere, și în acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public", a mai spus Iohannis.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis rectificare bugetara