MENIU

ANUNȚ DUR al lui KLAUS IOHANNIS. Începe SCANDALUL!

sursa foto: Oana Pavelescu/<a href="http://inquamphotos.com/" target="_blank">inquamphotos.com</a>

Președintele ales al României lansează un mesaj ferm pe tema votului din diaspora, în contextul în care în PSD au apărut acuzații fratricide pe tema blocării accesului românilor de afară la procesul electoral din cele două tururi de scrutin.

"După aproape două săptămâni de la votul istoric din 16 noiembrie, astfel de imagini îmi trezesc sentimente contradictorii. Pe de o parte, sunt și astăzi mișcat de uimitorul val al schimbării la care românii din Diaspora au contribuit din plin. Pe de altă parte, sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-și exercite un drept fundamental sunt încă în funcții. De asemenea, aștept cu maxim interes ca Parchetul Curții Supreme să-și respecte obligațiile constituționale de a apăra drepturile și libertățile cetățenilor și, în consecință, aștept cât mai curând rezultatul investigației privind împiedicarea exercitării drepturilor electorale de către românii din Diaspora.
România normală nu este doar despre viitor, ci și despre trecut, despre cum cei care au încercat să abată societatea noastră pe drumuri atât de greșite sunt trași la răspundere!", scrie Klaus Iohannis, pe Facebook.

Acuzații în PSD: Ponta a blocat deliberat votul din diaspora!

Senatorul Mircea Geoană a declarat, vineri, că este absolut convins că organizarea votului în diaspora a reprezentat ”un act deliberat de împiedicare a exercitării votului”, iar principalul responsabil este premierul Victor Ponta, Titus Corlăţean fiind principalul său complice, scrie mediafax.ro. 

”Sunt absolut convins, şi există informaţii suficiente cu privire la faptul că organizarea votului în diaspora a reprezentat un act deliberat de împiedicare a exercitării dreptului constituţional la vot, pentru românii din străinătate. Domnul Ponta este principalul responsabil, domnul Corlăţean este principalul său complice. Fac un apel către MAE, o instituţie care trebuie extrasă din jocul politic, să facă publice solicitările pe care ambasadele şi consulatele le-au adresat MAE pentru organizarea de secţii de vot în străinătate. Domnul Corlăţean şi domnul Ponta au făcut următoarea şmecherie: au păstrat numărul global de secţii de vot din străinătate, dar le-au modificat, dând mai puţine secţii în marile comunităţi româneşti şi dând mai multe acolo unde sunt mai puţini oameni. Aceste informaţii au venit în avalanşă, după 16 noiembrie şi sunt absolut convins că acest plan a fost un act deliberat”, a afirmat Geoană.

 

Mai multe articole despre:
vot diaspora