MENIU

Klaus Iohannis: Azi se strigă din nou "Jos comunismul!", la fel ca în 1989

Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis scrie, pe pagina sa de Facebook, că în 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”, iar astăzi se aude din nou acest strigăt. Românii dau în acest fel un semnal politicienilor "care nu vor să se desprindă de metehnele trecutului".

Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa politicienilor care "nu vor să se desprindă de metehnele trecutului", spunând că apărarea idealurilor Revoluției Române înseamnă "apărarea instituţiilor statului de drept și apărarea valorilor libertății și democrației":

"La 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul meu se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii și au luptat pentru libertate şi democraţie. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul și curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am așteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârșit, dreptate. În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!". Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluției Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertății și democrației, precum și respectul pentru cetățean", a scris Iohannis pe Facebook.

Klaus Iohannis, atac dur pe legile Justiţiei: "Cine nu se gândeşte la urmări e căzut din Lună"

Într-o întâlnire cu jurnaliștii la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohanis a atacat și miercuri coaliţia PSD ALDE şi pe pe ministrul Tudorel Toader pe subiectul legilor Justiţiei. "Dacă cineva îşi imaginează că nu vor exista urmări (la nivelul UE) e pur şi simplu căzut din Lună", a afirmat şeful statului, la întâlnirea de sfârşit de an cu jurnaliştii.

"Mi-a ridicat suspiciuni pentru că nu a vrut să spună ce vrea. Capul îl duce, specialist este, dar ascunde ceva", a declarat Klaus Iohannis despre relaţia cu Tudore Toader.

Mult mai grav este că, în actuala conjuctură, "exista un risc evident de activare a articolului 7 în cazul României, ca în cazul Poloniei, daca legile Justiţiei vor fi adoptate cu modificarile de acum."

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis