MENIU

Iohannis a semnat un acord între România și Palestina. Este vizată și gruparea Hamas

Președintele Klaus Iohannis a semnat un acord între Guvernul României și Guvernul Palestinei, pentru Prevenirea și Combaterea Criminalității Organizate, a Terorismului și a Altor Infracțiuni. 

”Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Palestinei privind Cooperarea în Prevenirea și Combaterea Criminalității Organizate, a Terorismului și a Altor Infracțiuni, semnat la 19 iulie 2022, la București (PL-x 290/02.05.2023);”, arată un comunicat la Administrației Prezidențiale.

Ce prevede Acordul:

Prin acest act normativ se creează cadrul juridic bilateral de cooperare între România și Palestina pentru prevenirea și combaterea criminalității organizate, terorismului și altor infracțiuni. Principalele domenii de cooperare includ combaterea traficului de droguri, de persoane, arme, muniții și explozivi, a corupției, spălării banilor și migrației ilegale, precum și a criminalității informatice.

 

În aceste domenii, Guvernul României și Guvernul Palestinei vor face schimb de informații și experiență, de specialiști și asistență, documentații, norme şi legi naţionale relevante, publicații şi rezultate ale cercetărilor științifice. De asemenea, vor transmite informații operative care pot ajuta la prevenirea, identificarea şi cercetarea activităților de criminalitate organizată, precum şi a altor infracțiuni grave.

 
Mai multe articole despre:
Iohannis acord România Palestina Hamas Israel