MENIU

Ioana Mihăilă merge să vaccineze persoanele din mediul rural. Mesaj pentru medicii de familie

Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că va merge să vaccineze populația de la sate, săptămâna viitoare, pentru a încuraja medicii de familie să se înscrie în programul de imunizare anti-Covid. 

Mihăilă a subliniat că medicii de familie au un rol foarte important în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural. 

”Ce pot să sper şi ce mesaj vreau să transmit către medicii de familie - că ei sunt probabil una dintre cele mai importante verigi pentru vaccinarea în mediul rural, acolo unde e mai dificil pentru cetăţeni să ajungă la un centru de vaccinare, motiv pentru care îi rog să se înscrie şi să participe la astfel de activităţi. (...) Pentru a oferi exemplul propriu, eu mă voi duce să mai vaccinez în mediul rural şi sper ca acesta să reprezinte un suficient de puternic mesaj de încurajare pentru implicarea medicilor de familie”, a declarat ministrul Sănătății vineri, la deschiderea ”Maratonului de vaccinare” din Cluj-Napoca.

În prezent, vaccinurile anti-Covid au ajuns la 750 din cei 3.000 de medici de familie înscrişi în programul de vaccinare. În peste 300 de cabinete de medicină de familie se vaccinează deja, a mai spus Mihăilă.  

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca organizează, de vineri până luni, 08:00, un maraton al vaccinării împotriva Covid. Evenimentul are loc la Sala Polivalentă BT Arena, serul administrat fiind cel de la Pfizer.