MENIU

Ioana Albani este noul procuror șef adjunct al DIICOT! CSM a votat în unanimitate

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT a Ioanei-Bogdana Albani, informează un comunicat al CSM.

Propunerea pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Ioana Albani a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 31 mai 2016.

CSM precizează că procedura de numire presupune că preşedintele României este cel care ia decizia finală, iar procurorii numiţi în această funcţie trebuie să aibă o vechime de minim 10 ani. Mandatul este de trei ani, putând fi reînnoit o singură dată.

Funcţia de procuror general adjunct al DIICOT a rămas vacantă după ce procurorul şef Giorgiana Hosu şi-a încheiat mandatul, iar ministrul Justiţiei, Raluca Prună, nu a dorit să o nominalizeze pentru încă trei ani. Prună a afirmat că “etosul profesional” ar fi cerut ca procurorul şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, să fi făcut deja un pas înapoi, în condiţiile în care a făcut parte dintr-o echipă managerială care a avut o problemă.

Mai multe articole despre:
DIICOT procuror şef