MENIU

"Ioan Rus, banii înapoi! De şase luni de când sunteţi ministru v-aţi luat salariul degeaba"

Ioan Rus și hărțile viitorului

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a prezentat din nou presei desene și hărți cu viitorul luminos al autostrăzilor din România, este criticat dur de redactorul-șef al Ziarului Financiar, Sorin Pâslaru, pentru lipsa de eficiență din timpul mandatului său. "Nu face decât să ne aburească cu declaraţii pe care a doua zi le contrazice", scrie jurnalistul într-un editorial publicat astăzi.

"De şase luni de când a fost numit, ministrul transporturilor nu face decât să ne îmbrobodească şi să ne arate printre sforăituri de mare om politic şi de stat al României ce constatări de mare rafinament are în domeniul transporturilor", scrie redactorul-șef al Ziarului Financiar.

Potrivit șefului ZF, în ultimele 6 luni, ministrul Ioan Rus avea timp să iasă cu 10 rapoarte de 200 de pagini în care să explice risipa banilor din domeniul pe care îl conduce - România a cheltuit 15 miliarde de euro în ultimii 10 ani pe autostrăzi şi şosele naţionale, însă a reuşit să facă doar 500 km de autostradă.

"Ieri, la o mare conferinţă, unde bineînţeles nu s-a discutat deloc ce a făcut guvernul Ponta în ultimii doi ani în materie de şosele şi autostrăzi raportat la ceea ce şi-a asumat, ci tot declaraţii sforăitoare despre ce va fi, încă nu se ştia dacă „se mai duce înainte sau se duce înapoi" ministrul Rus cu proiectul Comarnic - Braşov. Însă în sfârşit premierul Ponta - cum de o fi acceptat să fie dus de nas în acest fel de luni de zile? - i-a dat ca termen 15 februarie să hotărască dacă face Comarnic - Braşov în concesiune sau nu", scrie Sorin Pâslaru.

"Despre Sibiu - Piteşti ne spune domnul ministru Rus că „nu mai venim cu drumul expres, ci mergem direct la autostradă"  de parcă şi aveam drum expres şi aproape să înceapă, iar acum a găsit soluţia salvatoare".

"De şase luni, Ioan Rus nu face decât să ne aburească cu declaraţii pe care a doua zi le contrazice, dar o face într-un stil foarte doct, de transilvănean serios care vrea să arate că are vorbele la el şi spune pe şleau ce gândeşte. Adică „panseuri" de genul ori mergem înainte, ori mergem înapoi, iar după trei luni proiectul este tot în aer", mai scrie șeful ZF.

Textul integral aici