MENIU

Invitația lui Cîțu pentru USR Plus: Să-și retragă semnăturile de pe moțiune și ne așezăm din nou la masă

Florin Citu și Dan Barna

Premierul Florin Cîțu a lansat o nouă propunere de împăcare pentru USR Plus, după ce președintele Klaus Iohannis n-a luat în seamă solicitarea de retragere a premierului ca soluție de debocare a crizei. Cîțu a afirmat că este suficient ca partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș să-și retragă semnăturile de pe moțiunea de cenzură și se poate reveni la masa negocierilor. Pe de altă parte, Cîțu i-a umilit din nou pe foștii parteneri de la USR Plus, afirmând că a trimis demisiile miniștrilor pentru a-i scoate din situația ridicolă de a vota împotriva guvernului din  care fac parte.  

”Să terminăm cu ipocrizia, nu poți face alianță cu AUR si PSD, să vrei să dai jos propriul Guvern și apoi să zici că tu vrei să te întorci, așa nu merge. PNL nu poate fi șantajat. (....) Există o cale: se pot retrage semnăturile de pe moțiunea de cenzură și atunci ne așezăm la masă să discutăm", a afirmat Cîțu.

Am trimis demisiile celor de la USR la Cotroceni pentru a-i salva pe cei de la USR, ca să nu fie puși în situația ca miniștrii să depună moțiune împotriva propriului Guvern.

Azi, în România, avem o coaliție toxică USR-PSD-AUR, care doresc să-și impună un nou premier. Înțeleg că domnul Ciolacu se erijează în soluția de premier a acestei alianțe toxice USR-PSD-AUR.”, a mai precizat Cîțu.