MENIU

Investitorii străini, alungaţi de Guvern. 120 de modificări de taxe în primele trei luni!

<p>Mai puţini investitori, mai puţini bani</p>

Modificările legislative pun pe fugă investitorii. La începutul anului, numărul firmelor străine care şi-au suspendat activitatea s-a dublat, în timp ce numărul antreprenorilor români care au pus lacătul pe business-uri a crescut cu peste 70%, faţă de 2017.

Mulți oameni de afaceri nu mai fac faţă schimbărilor din România, așa că îşi mută afacerile peste hotare. Şi nici nu e de mirare! Doar în primele trei luni, Codul fiscal a fost modificat de 120 de ori!

În primele trei luni ale anului, Executivul a adoptat aproape în fiecare şedinţă de Guvern o modificare a Codului Fiscal. Și în 2018 riscăm, ca și în 2017, să fim pe primul lor în ceea ce privește modificările legislative la nivel european.

"Volumul modificărilor Codului fiscal din primul trimestru al anului 2018 este cu 173% mai mare decât în primul trimestru al anului 2017, adică 120 de articole modificate sau completate în trimestrul I din 2018", se arată într-un studiu al Consiliului pentru IMM-uri.

Desele modificări ale Codului fiscal îi determină pe tot mai mulţi antreprenori să îşi mute afacerile în străinătate.

Spre exemplu, pentru a-ţi face firmă în Estonia, nici nu trebuie să te duci până acolo. Totul se face online, procedura este foarte simplă şi nu durează mai mult de 20 de minute.

Oamenii de afaceri români spun că se bucură peste hotare de sprijinul pe care nu l-au găsit în ţară.

Investiţiile în România au scăzut de la începutul anului cu 3%, la 794 milioane de euro, comparativ cu 820 milioane de euro în perioada ianuarie - februarie 2017. În plus, în primele două luni ale acestui an a crescut cu peste 70% numărul firmelor dizolvate.

Firme cu capital străin (ianuarie-februarie 2018)

suspendări: 4.108 / creştere de 66,52%
dizolvări: 6.397, creştere de 74,21%

Sursa: CNIPMMR