MENIU

Investitorii ar putea migra din Polonia în România, crede ministrul de Finanţe, Anca Dragu

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, care crede că tensiunile generate de politicile controversate ale guvernului conservator din Polonia ar putea face din economia românească principala destinaţie a investitorilor în regiune.

România nu are partide extremiste care să cauzeze probleme, ca în alte ţări, spune ministrul Finanţelor, Anca Dragu, care crede că tensiunile generate de politicile controversate ale guvernului conservator din Polonia ar putea face din economia românească principala destinaţie a investitorilor în regiune.

Într-un interviu pentru Bloomberg, Anca Dragu consideră că România a fost, până acum, subestimată de investitori şi eclipsatăde ţările vecine. Ca principale argumente, ministrul evocă creşterea economică estimată pentru acest an, de peste 4%, şi un context politic mai liniştit.

"Există anumite evoluţii în regiune care îi îngrijorează pe investitori. În comparaţie, creşterea economică a României este echilibrată şi sustenabilă, avem o populaţie educată şi stabilitate politică, lucruri pe care trebuie să le apreciem mai mult, pentru că nu sunt partide extremiste care să cauzeze probleme, ca în alte ţări", a declarat Dragu, potrivit Economica.net.