MENIU

Învăţătoarea "vă mut gura la ceafă" din Cluj și-a recunoscut vinovăția. Ce pedeapsă a primit

<p>C&acirc;nd intră elevii &icirc;n vacanţa de Paşte</p>

Învăţătoarea Monica Chiorean de la Liceul de Muzică Sigismund Toduță, înregistrată în timp ce a strigat la un elev din clasa I şi l-a făcut nebun, tâmpit şi "jumătate de creier", a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţie cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Ea a acceptat pedeapsa stabilită pentru comportare abuzivă, de cinci luni de închisoare cu amânare și 60 de zile de muncă în folosul comunității, informează publicaţia clujust.ro.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat se arată că "inculpata Chiorean Monica Elena a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei şi acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală. S-a încheiat acord de recunoaștere privind stabilirea pedepsei de 5 (cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 296 alin. 1 C. p. Aplicarea pedepsei de 5 (cinci) luni închisoare a fost amânată pe termenul de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 alin. 1 C. p.[...] În temeiul art. 85 alin. 1 lit. b C. p., inculpata va presta 60 (şaizeci) zile de muncă neremunerată în folosul Primăriei Mun. Cluj-Napoca sau Asociaţiei Filantropice Medical - Creştină „Christiana" Cluj".

Pe parcusrul celor doi ani de supravheghere învăţătoarea Monica Chiorean este obligată să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea sa, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Judecătoriei Cluj-Napoca în vederea confirmării lui.

Mai multe articole despre:
Cluj condamnata Liceul de Muzică invatatiare