MENIU

Învață să joci baccarat online în mai puțin de 5 minute!

Învață să joci baccarat online în mai puțin de 5 minute!

Printre jocurile de cărți disponibile în cazinourile online licențiate se numără Baccarat, care nu este atât de popular precum poker sau blackjack, dar are fanii săi. Ca și „21”, este un joc de tipul jucător vs dealer, în care câștigă cine ajunge la 9 din cărțile primite, sau se apropie cel mai mult de această valoare.

Deosebirea esențială dintre Baccarat și Blackjack este că la primul depinzi exclusiv de noroc, pentru că sunt reguli stricte pentru primirea unei cărți suplimentare, pe lângă cele două distribuite inițial. Dacă încă nu știi să joci, citește mai departe și vei învăța în mai puțin de 5 minute, apoi te poți antrena cu varianta demo pe Casino SlotV.

Cea mai proastă mână are punctaj 0

Așadar, după ce plasezi pariul, dealerul împarte două cărți pentru tine și două pentru el. Se folosește un pachet clasic, în care cărțile 2-9 au chiar valoarea scrisă pe ele (ca la Blackjack), cărțile 10, Q, J și K valorează 0 puncte, iar asul înseamnă doar un punct.

Dacă la prima împărțire primești un 8 și un J, atunci stai bine, pentru că ai suma 8. Atenție: dacă suma cărților primite depășește valoarea 10, este luată în considerare doar ultima cifră din număr. De exemplu, dacă primești un 7 și un 9, vei avea punctajul 6 (pentru că 7 + 9 = 16). Dacă ai un 10 și un Q, sau orice altă combinație care însumează 0, se cheamă că ai făcut Baccarat. O mână mai rea nu se poate.

Așa cum spuneam, la acest joc nu mai depinde exclusiv de tine dacă mai ceri sau nu cărți suplimentare. La Blackjack, chiar dacă primești doi nouari în mâna inițială, poți fi „excentric” și ai posibilitatea să mai ceri o carte, mizând pe un 3 sau pe un 2. Depinde doar de tine dacă continui sau dacă te oprești. În schimb, în regulamentul celui mai popular tip de Baccarat – Punto Blanco - scrie clar:

  1. Dacă una dintre cele două părți face 8 sau 9 puncte, atunci câștigă. În caz de egalitate, se rambursează miza;
  2. Dacă ai un punctaj inițial între 6 și 7, nu mai primești nicio carte;
  3. Dacă ai un punctaj inițial între 0 și 5, primești încă o carte, iar pentru dealer intră în vigoare următoarele reguli:
  • dacă a treia ta carte este 2 sau 3, dealerul trage o carte dacă are 0-4 puncte și stă dacă are 5-7 puncte;
  • dacă jucătorul a treia ta carte este 4 sau un 5, dealerul trage o carte dacă are 0-5 puncte și stă dacă are 6-7 puncte;
  • dacă a treia ta carte este 6 sau un 7, dealerul trage o carte dacă are 0-6 puncte și stă dacă are 7 puncte;
  • în cazul în care a treia ta carte este un 8, dealerul trage o carte dacă are 0-2 puncte și stă dacă are 3-7 puncte;
  • în cazul în care a treia ta carte este A, 9 sau o carte cu valoarea 0 (10, J, Q, K), dealerul mai trage o carte dacă are 0 - 3 puncte și stă dacă are 4-7 puncte

Poate că ți se pare complicat să ții minte atâtea informații, dar nici nu ești nevoit să o faci. Fie că joci la masa electronică, fie că intri în secțiunea live a cazinoului online, operațiunile sunt făcute automat de soft sau, respectiv, de dealer.

Alte variante destul de cunoscute de Baccarat sunt „Chemin de Fer” și „Baccarat Banque”. Așa cum poți observa, sunt denumiri franțuzești, asta pentru că jocul a fost inventat în Franța. Bonne chance!

Mai multe articole despre:
baccarat