MENIU

Inundațiile fac ravagii în județul Satu Mare - DJ K 109, închis circulației, la Barajul Călinești-Oaș e aproape cod roșu de inundații

Un drum județean din Satu Mare a fost închis după ce a fost inundat. Există pericolul inundațiilor în mai multe zone din județ. Hidrologii au emis mai multe avertizări de viituri și inundații în nord-vestul țării. 

 

Drumul Judeţean 109 K a fost închis circulaţiei duminică după ce a fost inundat pe porţiunea cuprinsă între localităţile Remetea Oaşului şi Călineşti Oaş, a anunțat prefectul de Satu Mare, Radu Roca.

„Ca o primă măsură s-a decis închiderea circulaţiei pe Drumul Judeţean 109 K: Oraşu Nou - Prilog - Remetea Oaşului - Boineşti - Călineşti Oaş. Drumul se închide temporar până la scăderea nivelului de pe râul Tur", a anunțat prefectul de Satu Mare.



La Barajul Călinești-Oaș este cotă de inundație, nivelul fiind la 967 de cm, la câțiva cm de cod roșu de inundații. Între localitățile Călinești-Oaș și Orașu Nou, de asemenea, există porțiuni inundate, potrivit presei locale.

Prefectul Radu Roca a mers în teritoriu după atenționarea Cod portocaliu de viituri pe râuri din județ.

POTOP pe râuri din nord-vestul și nord-estul României - Coduri portocaliu și galben de viituri, emise de INHGA - Harta zonelor afectate

„Am convocat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare, ANIF filiala Satu Mare şi împreună am evaluat situaţia din zonele inundabile de la Moftin, Ghilvaci, Turulung, Barajul de Acumulare de la Călineşti Oaş. S-a verificat de asemenea funcţionarea staţiilor de pompare de la Moftin, Terebeşti, Turulung şi de la barajul de la Călineşti Oaş. Am vrut să mă asigur că există o bună colaborare a instituţiilor pentru prevenirea inundaţiilor în zonele respective. Ţinem permanent legătura cu primarii din Moftin şi Călineşti Oaş şi monitorizăm atent situaţia'', a declarat prefectul Radu Roca.