MENIU

Inundaţiile fac prăpăd în Vrancea: Turişti evacuaţi de la o pensiune. Un podeţ a fost luat de ape

<p>Inundaţii fac prăpăd &icirc;n Vrancea: Turişti evacuaţi de la o pensiune. Un podeţ a fost luat de ape</p>

Zece persoane au fost evacuate, sâmbătă seara, de la o pensiune din localitatea Lepşa, comuna vrânceană Tulnici, după ce un podeţ aflat pe drumul de acces către pensiune a fost distrus de viitură.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonierul adjutant Florin Olaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că operaţiunea de salvare a turiştilor s-a petrecut, sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, printre cele zece persoane evacuate s-a numărat şi un copil. Pompierii au intervenit cu o autospecială, o ambulanţă SMURD şi cu o barcă pneumatică.

„În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că singura problemă o reprezenta faptul că accesul către pensiune se putea face doar pietonal, deoarece un podeţ, aflat pe drumul de acces către pensiune, a fost distrus de viitură, turiştii manifestându-şi dorinţa de a părăsi locaţia, au fost evacuaţi şi transportaţi în Tabăra Gălăciuc din comuna Tulnici”, a declarat, pentru Mediafax, plutonierul adjuntant Florin Olaru.

De asemenea, un echipaj de pompieri militari din cadrul ISU Vrancea a intervenit, duminică dimineaţa, pentru evacuarea a două persoane surprinse de ape pe o insulă formată între două braţe ale râului Trotuş, în dreptul cartierului Burcioaia al municipiului Adjud.

„Imediat s-a deplasat către locul indicat un echipaj de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o barcă pneumatică. Echipajul a intervenit cu ajutorul bărcii pneumatice pentru aducerea la mal, în siguranţă, a celor două persoane”, a mai spus plutonierul adjutant Olaru.

Mai multe articole despre:
inundaţii Vrancea turişti Lepșa podeț luat de ape