MENIU

Inundaţii în timpul unei operaţii. O ţeavă s-a spart deasupra unei paciente aflate pe masă

Scene incredibile la Spitalul Judeţean din Botoşani. O ţeavă conectată la aparatul de purificare a aerului, şi prin care trecea apă, s-a spart în tavanul uneia din sălile de operaţii, chiar deasupra unei paciente aflate pe masă. Pacienta a fost operată într-o altă sală, apoi a primit tratament cu antibiotic pentru a fi prevenită orice infecţie.

Incidentul a avut loc ieri în sala de operaţii a secţiei de ortopedie-traumatologie, în timp ce medicii operau o femeie de 71 de ani căreia îi montau o proteză de şold. La un moment dat, din tavanul sălii au început să curgă şuvoaie de apă, sala a fost inundată, însă mai grav este faptul că apa a căzut chiar peste zona operată a femeii. Pacienta a fost dusă repede într-o sală de operaţii de rezervă, pentru finalizarea intervenţiei. Aceasta a fost stabilizată şi a fost suspusă unei terapii şoc cu antibiotic pentru a se preveni infecţia.

"S-a defectat o pompă de apă care făcea recircularea apei din instalaţia de climatizare a blocului operator. S.a opritt activitatea în sala respectivă în care s-a pordus infiltrarwa cu apă. S-a administarta încă din cursul zilei de ieri antibiotic cu spectru larg pt a preveni orice infectie din cauza incidentului", a precizat Ştefan Bercea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bortoşani.

Medicii spun că au mai avut probleme şi în trecut în aceeaşi sală de operaţie. Asta deşi unitatea spitalicească a fost reabilitată în urmă cu mai puţin de un an. Acum s-a conducerea spitalului a solicitat o consultaţie cu reprezentanţii constructorului pentru a rezolva problema definitiv.

"Acum câteva luni am avut tot deasupra aceleeaşi săli de operaţie probleme de infiltrare a apei. Au venit, au reparat punctual problema constatată în momentul respectiv, dar, din păcate, s-a repetat episodul. Acum au fost solicitaţi din nou să rezolve problema definitiv. Până în momentul în care nu vor rezolva problema sala respectivă va rămîne închisă", a afirmat acesta.