MENIU

Inundații devastatoare în Emiratele Arabe Unite: cel puțin 7 persoane au murit

Inundații puternice în EAU. Sursa foto: Profi Media

Inundaţiile puternice din Emiratele Arabe Unite au produs cel puțin șapte victime. Ploi torenţiale fără precedent au fost în această perioadă a anului.

Cel puţin şapte persoane au murit în inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale care au afectat în ultimele zile mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, au anunţat vineri autorităţile ţării din Orientul Mijlociu, informează AFP şi Reuters.

"Regretăm să anunţăm că şase persoane, asiatice, au fost găsite moarte în urma inundaţiilor", a scris pe Twitter Ali Al Tunaiji, director general în cadrul departamentului pentru operaţiuni centrale din Ministerul Afacerilor Interne.

Cel de-al şaptelea deces, tot al unei persoane asiatice, a fost anunţat ulterior de Ministerul Afacerilor Interne din Emiratele Arabe Unite.

Ploi torenţiale fără precedent în această perioadă a anului au căzut începând de miercuri în emiratele Fujairah, Ras Al Khaimah şi Sharjah, potrivit autorităţilor care au anunţat că au acordat asistenţă pentru sute de persoane aflate în dificultate.

Al-Tunaiji a precizat că 80% dintre persoanele ale căror locuinţe au fost avariate în timpul inundaţiilor "s-au întors acasă", iar majoritatea drumurilor afectate au fost redeschise.

Ploi torenţiale au căzut recent şi în alte ţări din regiune, cum ar fi Iran, unde cel puţin 32 de persoane au murit în urma viiturilor produse în 18 provincii, după cum a anunţat vineri un înalt reprezentant al serviciilor locale pentru salvare şi asistenţă.

Mai multe articole despre:
inundatii EAU inundatii emiratele arabe unite