MENIU

Inundațiile teribile din California obligă localnicii să se mute sub cerul liber

Inundațiie fără precedent din California din ultimul timp au lăsat foarte multe persoane fără case. Localnicii din San Jose au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza căderilor masive de ape. Autoritățile au emis un ordin de evacuare.

Marți și miercuri, torentele cu nămol și substanțe poluante au ajuns să acopere împrejurimile orașului San Jose, ajungând până la brâu. Din cauza recordului de precipitații, un râu din regiune s-a umflat, deteriorând mai mult de 1.000 de case.

Situația este atât de gravă, încât parcările din oraș sunt inundate în totalitate și chiar și apartamentele de la etajele superioare ale blocurilor au fost avariate.

Echipele de pompieri urmăresc evoluția dezastrului din bărci speciale, mergând din ușă în ușă pentru a îndruma localnicii spre parcurile de rulote, special amenajate în zone mai înalte.

Nu au fost raportate pierderi de vieți, dispariții sau alte incidente grave, însă primarul Sam Liccardo a declarat, într-o conferință de presă de astăzi, că evacuarea ar fi trebuit făcută mai din timp, iar întârzierea denotă o eroare de gestionare a situației.

Departamentul de pompieri din San Jose i-a sfătuit pe cei afectați să decontamineze apa, pentru a se feri de agenți poluanți periculoși.

Meteorologii susțin că precipitațiile în exces sunt urmarea unui „râu atmosferic” adus dinspre Oceanul Pacific. Specialiștii au menționat că regiunea Californiei își revine după o perioadă de cinci ani de secetă fără precedent, urmată de aceaste precipitații în cantități ieșite din comun.

Mai multe articole despre:
inundaţii California secetă San Jose