MENIU

Intimitatea, un lux! O nouă tehnologie poate folosi semnalul Wi-Fi pentru a ''vedea'' prin pereţi

Savanţii germani de la Universitatea Tehnică din Munchen au dezvoltat o tehnologie de scanare care foloseşte semnalul Wi-Fi pentru a construi imagini holografice tridimensionale. Această tehnologie ar fi de ajutor în operaţiuni de salvare după dezastre.

Philipp Holl, unul dintre cercetători, a precizat că „practic, se poate scana o cameră cu ajutorul transmisiei reţelei wireless”. Noua invenţie a fost publicată în Physical Review Letters, scrie Futurism, potrivit Descoperă.

Tehnologia este extrem de simplă şi profită de abilitatea Wi-Fi de a trece prin pereţi. Folosind două antene, se poate înregistra câmpul wirless din jurul unei camere. Antenele captează intensitatea şi faza câmpului Wi-Fi atât de la sursă, cât şi din locurile din care semnalul se reflectă.

Rezultatul este o imagine holografică a camerei, care, deşi nu este foarte detaliată, dovedeşte că acest concept merge şi în practică, nu numai în filmele cu tentă de science-fiction.osibilităţile acestei tehnologii sunt multe şi se pune problema încălcării intimităţii.

Mai multe articole despre:
tehnologie pereţi wi fi