MENIU

Interzis bărbaţilor. Ce aplicaţie au creat cinci tineri din Cluj şi de unde poate fi descărcată

Un start-up clujean, format din cinci tineri, a lansat o aplicație web și mobilă pentru femeile și saloanele de înfrumusețare din România. Aplicația se numește "Domnița" și oferă, potrivit celor care au realizat-o, posibilitatea de a găsi rapid cele mai apropiate saloane de înfrumusețare.

Aplicația ”Domnița” este disponibilă gratuit atât pe AppStore și pe Google Play, iar prin intermediul acesteia, utilizatoarele pot căuta rapid saloanele de înfrumusețare din apropierea locației în care se află sau dintr-un oraș ales și pot filtra saloanele din jur după categoriile de servicii dorite.

Platforma ”Domnița” dispune de o importantă bază de date cu saloane din aproape toate orașele României, cuprinzând mai mult de 1800 de saloane din întreaga țară. Profilul unui salon cuprinde adresa acestuia, poziția pe hartă, descriere, fotografii, gama de servicii prestate, tarife percepute pentru aceste servicii, orar de funcționare și număr de telefon. Categoriile de servicii sunt: unghii, cosmetică, machiaj, coafor, îngrijirea corpului sau altele, iar filtrele pot fi combinate, astfel încât utilizatoarele pot găsi salonul optim pentru necesitățile lor”, se arată într-un comunicat al dezvoltatorilor remis Vocea Transilvaniei.

Momentan platforma propusă de clujeni cuprinde o aplicație web, o aplicație mobilă pentru iOS, o aplicație mobilă pentru Android și un sistem de administrare dedicat saloanelor, de unde acestea își pot administra profilul în regim gratuit.

Georgina Lupu, dezvoltatoarea aplicației spune că ideea i-a venit anul trecut din dorința de a acoperi o nevoie importantă a femeii zilelor noastre, care dorește să fie îngrijită și răsfățată într-o lume aflată mereu în mișcare.

Am constatat lipsa unui astfel de produs software pe piața românească, produs capabil să se ridice la așteptările utilizatoarelor și din punct de vedere estetic.”Domnița” a prins contur prin dedicația și perseverența unui grup de prieteni. Produsul este util, deoarece are și rolul de mărire a vizibilității pentru saloanele de înfrumusețare”, a spus Georgina Lupu.

Cei cinci tineri cărora le aparține inițiativa sunt: Georgina Lupu (developer și co-fondator), Adrian Florian (developer și co-fondator), Bogdan Lupașcu (graphic designer), Radu Croitoru (web developer) și Dumitrița Chicu (PR specialist). Toți tinerii au vârste de până la 26 de ani și spun că au demarat acest proiect din dorința de a învăța mai multe, experiența unui start-up fiind una dintre cele mai valoroase în acest sens.

În curând, dezvoltatorii promit un sistem de programări, review-uri și liste de saloane favorite, alături de alte funcționalități interesante dedicate femeilor.