MENIU

INTERVENŢIE ÎN FORŢĂ la Buzău: Trei sute de jandarmi evacuează sinistraţii din judeţ

Intervenţie în forţă la Buzău

Circa trei sute de jandarmi sunt mobilizaţi joi, în judeţul Buzău, pentru salvarea şi evacuarea populaţiei sinistrate, precum şi pentru deszăpezire, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Acţiunile jandarmilor au loc în localităţile Berca, Pârscov, Smeeni, Cilibia, C.A. Rosetti, Luciu, Largu, Ruşeţu, Rîmnicelu, Racoviţeni, Smurgeşti, Merei, Pietroasele, Neeni şi Vâlcele.

Din totalul jandarmilor, 160 au fost dislocaţi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, a mai precizat sursa citată.
Tot în judeţul Buzău, joi dimineaţă, echipele de salvatori au intervenit în localitatea Lipia, comuna Merei, pentru preluarea unei femei însărcinate în vârstă de 35 ani și transportarea acesteia la maternitatea municipiului Buzău. Ambulanţa care a intervenit la acest caz a fost sprijinită de utilaje de deszăpezire şi o autospecială şenilată.

Joi dimineaţă, aproape 13.500 de gospodării din peste o sută de sate erau izolate în judeţul Buzău, fiind închise patru drumuri naţionale şi 20 de drumuri judeţene. Echipajele de salvatori ai MAI au intervenit şi în judeţele Vrancea, Prahova şi Ialomiţa, pentru a prelua şi transporta la spital copii şi adulţi care necesitau asistenţă medicală de urgenţă.

Mai multe articole despre:
sinistraţi zăpadă buzău buzău sinistraţi