MENIU

Interceptări. Finul lui Toni Greblă: Pe noi ne interesează să ne dați lista aia de lucrări! O reglai

Ion Bîrcină, finul judecătorului CCR, Toni Greblă, a fost pus ieri sub acuzare pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate) și dare de mită. La ieșirea dins ediul DNA el s-a dat în spectacol. Bîrcină mai are dosar pe rolul instanțelor în care este acuzat de o șpagă de 500.000 de euro, scrie evz.ro. 

Ieri, la ieșirea din sediul DNA, Ion Bîrcină a declarat că nu i-a dat mită nașului său și că acesta este un om onest, care nu a intervenit niciodată pentru soluționarea vreunor dosare. ”Niciodată nu am dat nicio mită, pentru că nu ai cum să dai mită nașului. Niciodată, nicăieri. Nu am dat nicio mită nașului meu. Am luat șapte conserve de mostră și m-au chemat aici”, a spus Bîrcină. ”Am spus că am mulți bani, da. Nu am afaceri eu. Trimit țigăncile la furat, la ghicit, la produs. Suntem proxeneți, suntem din ăștia de ne ducem, furăm”, a spus finul lui Greblă, ironic, în momentul în care a fost întrebat de jurnaliști dacă s-a lăudat că are mulți bani.

Dosarul cu șpaga de 500.000 de euro

Bîrcină mai are o problemă cu DNA, el a fost trimis în judecată, În octombrie 2012, aîn dosarul fostului deputat UDMR, Olosz Gergely, fost preşedinte al ANRE în perioada 2007 – 2008. Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că în perioada mai 2010 - februarie 2011, Ion Bîrcină, Costin Iliescu, Cătălin Stan şi Ovidiu Ionel Badea s-au asociat cu scopul de a cumpăra influenţa lui Olosz Gergely, în vederea obţinerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere. În acest context, în perioada mai 2010 - 29 septembrie 2010, deputatul Olosz Gergely a pretins, pentru sine şi pentru altul, de la cei trei, suma de 516.000 de euro, disimulată într-un contract de consultanţă între SC Power Plus SRL, firmă controlată de grupul Bîrcină, şi o altă societate comercială de tip off shore. "Din suma pretinsă, Power Plus SRL a transferat în conturile acestui off shore suma totală de 384.000 euro pe baza unor dispoziţii de plată întocmite în fals de inculpatul Stan Cătălin", au notat procurorii în documentul citat. Interesant, numele lui Costin Iliescu apare și în ancheta DNA privindu-l pe Toni Greblă.

Potrivit rechizitoriului DNA, Olosz Gergely, care era supranumit de "colaboratorii" lui drept "Bilă", le-a creat mari bătăi de cap acestora ca urmare a insistenței deputatului de a-ți primi banii promiși pentru intervențiile făcute. In stenogramele din rechizitoriu, deputatul făcut în fel ți chip de cei de la care a perceput banii, fiind văzut ca un "ungur împuțit". Potrivit stenogramelor din rechizitoriu, fostul deputatul -a chemat pe Costin Iliescu, unul dintre oamenii de afaceri implicați in asocierea lui Bîrcină, sa îl ia chiar de la Camera Deputaților. Olosz Gergely: Asta este singura, singura rugăminte și atunci dați-mi vă rog un semn de viață veniți spre mine, mă luați de acolo și mergem, mergem ca să rezolvam treburile. O să fiu la Cameră, deci vă spun de acum la Camera Deputaților vă rog frumos".

Costin Iliescu: Alo!

Ion Bîrcină: Auziți când îi duceți situația lu', lu' împuțitu' ăsta de ungur...

Costin Iliescu: Da!

Ion Bîrcină: ...a zis că ne dă o listă de lucrări la "CES" bagași-ar p.... în doamna mă-sa să-și bage...

Costin Iliescu: Da. Ion Bîrcină: Și-n ta-su. F... de nesimțit! Că cu ăsta tre' să-ți fie rusine de el, să moară copii mei, să pot să i-o trag...! De nu m-aș p... pe el, de nu i-as zice! Du-te mă în morții mă-ti de aici!

Costin Iliescu: Da I

on Bîrcină: Hai bine, vedeți... Costin Iliescu: Bine. Bineee "E mai rău decât cămătarii"

Ion Bîrcină: O ţinem exact aşa: "Pe noi ne interesează să ne daţi lista aia de lucrări".

Costin Iliescu: Haideţi că intru acum la discuţii.

Mai multe pe evz.ro