MENIU

VIDEO Dan Barna a anunțat EȘECUL după întrevederea cu președintele Klaus Iohannis: Sunt dezamăgit, a fost o întâlnire formală

Klaus Iohannis și Dan Barna

Liderul USR Plus, Dan Barna, a declarat după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis că întrevederea n-a ajutat cu nimic la deblocarea crizei, fiind vorba de o "întâlnire formală" 

"Din păcate - şi sunt dezamăgit din cauza asta - s-a dovedit a fi o întâlnire formală. Spun, o întâlnire benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize generate miercurea trecută şi am exprimat foarte clar poziţia USR PLUS, conform căreia ieşirea din criză se poate realiza foarte rapid, printr-un nou premier, propus de partenerul PNL din coaliţie şi continuarea coaliţiei. Cam aici s-a terminat partea de conţinut a dialogului pe care l-am avut cu preşedintele. Nu s-a prezentat vreo soluţie, nu s-au analizat scenarii. A fost o întâlnire mai degrabă formală, în care am trecut în revistă situaţia", a declarat liderul USR PLUS.

Barna a mai precizat că nu s-a pus nicio clipă problema revenirii auspra deciziilor luate la conducerea partidului.

"Demisiile au fot depuse azi dimineață în deplină asumare. Acest cabinet al lui Florin Cîțu a expirat. Nu suntem un partid care face bambilici cu demisii depuse și retrase. (...) Secretarii de stat și prefecții nu sunt votați de Parlament. (....) Demisia lui Florin Cîțu poate să repare situația. I-am trimis un mesaj aseară lui Cîțu, nu mi-a răspuns.

Întrebat care a fost răspunsul preşedintelui la solicitarea ca Florin Cîţu să părăsească șefia guvernului, Dan Barna a precizat că a fost adus în discuţie congresul PNL.

"Răspunsul a fost legat de acest congres al PNL, care din păcate blochează o ţară întreagă. Vom mai reveni la discuţii în perioada următoare, vedem ce se mai întâmplă".

Întrevederea de la Cotroceni nu a durat mai mult de o jumătate de oră. Președintele Klaus Iohannis i-a invitat la discuții pe ambii copreședinți ai USR Plus, Dan Barna și Dacian Cioloș, însă cel din urmă nu a putut veni, fiind plecat în Franța, la o reuniunea organizată de președintele Emmanuel Macron cu europarlamentari ai grupului Renew Europe.

Mai multe articole despre:
dan barna klaus iohannis dacian ciolos demisie citu