MENIU

Întâlnirea dintre Cîțu și Ciolacu pe tema PNRR nu se confirmă. Ce spune Biroul de presă al Guvernului

Florin Cîțu, prim-ministrul României

Premierul Florin Cîțu nu are niciun eveniment public programat în această zi, drept pentru acre este puți probabil ca șeful Executivului să aibă o întâlnire cu liderul PSD, Marcel Ciolacu pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

"Nu există evenimente publice programate în această zi" este mesajul care apare asăzi pe site-ul Guvernului, la Agena publică.
 
Informația este confirmată și de Biroul de presă al Guvernului, care susține că Florin Cîțu nu are, astăzi, în program o întâlnire cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, iar o astfel de întâlnire nu se află nici pe agenda din această săptămână, scrie G4Media.ro.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, la un post de televiziune, că va discuta, astăzi, cu premierul Florin Cîţu pe tema PNRR. "Mâine, eu sper cu prim-ministrul să lămurim principiile şi mecanismele şi pe urmă, cum am anunţat, o să trimit specialiştii din cadrul PSD, să discute cu cei care lucrează la PNRR. Sunt lucruri peste care nu putem trece", a afirmat Ciolacu. 

Liderul social-democrat a adăugat că întâlnirea a fost stabilită zilele trecute, în cadrul unei discuţii cu premierul privind PNRR, după ce acesta l-a contactat telefonic: "Cu domnul Cîţu, a fost o discuţie foarte scurtă, că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Eram la birou. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. A rămas că vom avea o discuţie. Eu, de la toţi comisarii, am înţeles că, deja, la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce priveşte venirea şi prezentarea PNRR. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (...).A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data şi locaţia unde ne vom întâlni."

Totodată, Marcel Ciolacu a menţionat că este exclus ca premierul să nu vină cu PNRR-ul în Parlament, înainte de a merge la Bruxelles.