MENIU

Întâlnire la nivel înalt: Iohannis alături de șeful CIA, șeful SRI și reprezentanții diplomației

După cum informează un comunicat al Administrației Prezidențialea SUA, președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, la Washington, cu ocazia vizitei oficiale pe care o efectuează în capital Statelor Unite ale Americii, o întrevedere cu directorul CIA, Mike Pompeo.

Conform comunicatului oficial, întrevederea a avut loc la ora locală 14.30. La aceasta au participat directorul Agenției Centrale de Informații, Mike Pompeo, șeful stației CIA din România, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, alături de ambasadorul României în SUA, George Maior și directorul SRI, Eduard Hellvig.

Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite, văzut din perspectiva securității, a reprezentat una dintre principalele teme din cadrul discuției.

În paralel cu acesta, s-au mai abordat subiecte privind securitatea la granița estică a Uniunii Europene și în regiunea Balcanilor de Vest.

Reprezentanții CIA au pus accent pefaptul că România poate oferi colaborare competentă în regiune, fiind un exemplu în ceea ce privește reforma instituțională și succesele operaționale, atunci când este vorba despre organismele din domeniul informațiilor, discutându-se aplicat despre chestiunea cooperării în domeniul luptei împotriva terorismului, a securității cibernetice și amenințării transfrontaliere.

Această întrunire anticipează întâlnirea de lucru dintre Klaus Iohannis și Donald Trump, programată pentru vineri, 9 iunie.

Anterior întrevederii de ieri, președintele Klaus Iohannis afăcut o vizită la Cimitirul Militar Arlington, din capitala americană, unde a depus o coroană de flori.