MENIU

Întâlnire de gradul 0 între Trump și Putin. Care este motivul

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov îl va primi miercuri pe consilierul pentru securitate naţională al SUA, John Bolton, aşteptat la Moscova pentru discuţii legate de o posibilă întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin, transmite AFP.

'Ministerul rus al Afacerilor Externe confirmă că o întâlnire de lucru între dnii Lavrov şi Bolton va avea loc la Moscova, miercuri, 27 iunie', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al diplomaţiei de la Moscova.

Potrivit Casei Albe, Bolton se va deplasa la Moscova pentru a discuta despre o posibilă întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin.

O posibilă întrevedere Trump-Putin, ce ar fi urmărită cu o atenţie specială, inclusiv din cauza acuzaţiilor de implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, a fost evocată cu ocazia unei convorbiri telefonice purtate de cei doi lideri la sfârşitul lui martie.

Trump urmează să participe în zilele de 11 şi 12 iulie la summitul NATO de la Bruxelles, iar pe 13 iulie se va afla la Londra, unde se va întâlni cu premierul Theresa May şi va fi primit de regina Elisabeta a II-a.

Pe 15 iulie va avea loc la Moscova finala Campionatului Mondial de fotbal 2018, la care ar urma să asiste şi Putin.

La începutul acestei luni, liderul rus a semnalat că este pregătit să se întâlnească cu Trump, precizând că mai multe state, printre care Austria, sunt dispuse să găzduiască o astfel de întrevedere.

Ultima întâlnire între Putin şi Trump a avut loc în noiembrie 2017, în Vietnam, la summitul APEC, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin