MENIU

Întâlnire de foc Rusia-Ucraina, în Turcia - Se fac pregătiri pentru negocieri între Lavrov și Kuleba la 10 martie

Război Ucraina-Rusia Foto: Profi Media

Căile diplomatice pentru negocieri între Rusia și Ucraina se înmulțesc în această săptămână. Se fac pregătirile pentru întâlnirea din Turcia, la nivelul diplomației ruse și ucrainene, între miniștrii Serghei Lavrov, respectiv Dmitro Kuleba.

Ministerul ucrainean de Externe a confirmat luni că se lucrează la o posibilă întâlnire între ministrul Dmitro Kuleba și ministrul rus de externe Serghei Lavrov, la Antalia.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, a anunțat aceste demersuri pentru Unian.net.

Nikolenko nu a infirmat informația legată de data de 10 martie a întrevederii: „Posibilitatea unei astfel de întâlniri este în curs de elaborare”, potrivit Unian.net.

Ulterior, șeful diplomației de la Ankara a confirmat întâlnirea la un forum diplomatic în Antalia în format de 3 pentru 10 martie.

„Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba şi omologul său rus Serghei Lavrov şi-au dat acordul să se întâlnească cu ocazia unui forum diplomatic în Antalia, pe coasta mediteraneană a Turciei, a anunţat luni şeful diplomaţiei de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, care va fi şi el prezent la întâlnire, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

„Vom ţine această întâlnire în format tripartit în Antalia joi, 10 martie”, despre care Cavusoglu şi-a exprimat speranţa că „va fi un punct de cotitură” şi un „pas important” spre pace şi stabilitate.

Ankara va „continua să depună eforturi pentru o pace durabilă”, a adăugat ministrul turc.

Forumul diplomatic Antalya va avea loc între 11 şi 13 martie în staţiunea litorală cu acelaşi nume.