MENIU

Întâlnire CRUCIALĂ între Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu - Cel mai important proiect de infrastructură, tranșat la minister

Întâlnire CRUCIALĂ între Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu

Întâlnire crucială între noul premier - Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor - Sorin Grindeanu la sediul ministerului. La ora 09.15 are loc întâlnirea dintre cei doi oficiali.

Cei doi vor discuta inclusiv despre podul peste Dunăre de la Brăila, poreclit ‘Golden Gate-ul României’, care ar urma să fie inaugurat după nu mai puțin de un an și jumătate de întârzieri.

Testele de rezistenţă la podul suspendat de la Brăila au început, acestea reprezentând un pas important pentru procedurile necesare recepţiei şi deschiderii circulaţiei pe pod, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a subliniat că la acest pod, al treilea de acest fel ca dimensiune din Europa, s-au folosit aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oţel, iar fiecare cablu are 60 de centimetri în diametru şi susţine tablierul metalic cu ajutorul tiranţilor.

Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa, ar urma să fie inaugurat pe 27 iunie pe varianta Măcin, după un an și jumătate de întârzieri. A doua variantă, Jijila, ar urma să fie deschisă mai târziu.


Mai multe articole despre:
ciolacu grindeanu pod