MENIU

Institutul de Fizică Atomică, unde va fi proiectat cel mai puternic laser din lume, face angăjari

Institutul de Fizica Atomica de la Magurele cauta specialisti in fizica, care sa se implice in proiectul celui mai puternic laser din lume – European Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), potrivit hipo.ro.

Acesta este in faza de constructie si va fi complet functional in anul 2018. Institutul scoate la concurs peste 200 de posturi, de la ingineri sau tehnicieni, pana la asistenti de cercetare si cercetatori stiintifici.

Reprezentantii Institutului recunosc dificultatea cu care gasesc oameni specializati, avand in vedre ca somajul in Europa este dat de lipsa de calificare adecvata. Cei care sunt specializati si au competentele necesare, fie locuiesc in alte tari fie au emigrat.

Acest nou centru va da posibilitatea Romaniei sa concureze cu centre stiintifice consacrate. Pana in acest moment, au fost angajati doar 17 cercetatori. Reprezentantii institutului au afirmat ca isi indreapta atentia si spre cei care sunt inca in anii de studiu, deoarece acestia pot fi inca atrasi spre cercetare in Romania.