MENIU

Inspector vamal din Constanța, găsit cu o avere nejustificată de peste 40.000 de euro

Aurel Daniel Coroian, inspector vamal în cadrul Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Constanța, este acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) că nu poate justifica peste 40.000 de euro între averea dobândită și veniturile realizate.

“Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 157.834,95 Lei (aprox. 41.876 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către COROIAN AUREL DANIEL, inspector vamal în cadrul Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Constanța, în perioada  01 noiembrie 2000 - 31 decembrie 2010”, se arată în comunicatul ANI.

Ca urmare a constatării diferenței nejustificate, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Aurel Coroian în perioada 1 noiembrie 2000 – 21 decembrie 2010.

De asemenea, ANI a anunțat că inspectorul vamal a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază și că acesta a depus, la dosarul de evaluare, un punct de vedere.