MENIU

ÎNŞELĂTORII CU BANI ÎMPRUMUTAŢI. Înduioşaţi de povestea unei femei au căzut în plasă

Femeia spune că deocamdată nu are bani, dar că-şi va achita datoriile

O angajată a unei instituţii financiare din Galaţi şi-a înşelat mai mulţi concetăţeni, pretinzând că soţul ei este grav bolnav. Oamenii care luaseră împrumut de la firma la care lucra femeia, au fost înduioşaţi de povestea ei şi i-au cedat o parte din bani. Numai că n-au mai primit niciun leu înapoi. Păgubiţii au făcut plângere la Parchet, iar poliţia a început cercetările.

Totul a început în 2012, atunci când angajata instituţiei financiare a convins mai mulţi clienţi să îi ofere o parte din banii împrumutaţi. Ea susţinea că soţul ei este grav bolnav şi are nevoie de o sumă mare de bani pentru a-l opera. Printre victime s-a aflat şi doamna Grădinaru, în vârstă de 63 de ani. Pe escroacă n-a oprit-o nici măcar faptul că femeia se află de mai mult timp într-un scaun cu rotile.

"Am o rugaminte, sunt disperată, am sotul in spital, il opereaza la ochi si nu am de unde sa iau. Nu-mi dati si mie? Aveţi dreptul să luaţi 35 să-mi daţi si mie 12 milioane şi eu voi plăti in fiecare lună rata care mi se cuvine şi după vă dau si restul de 12 milioane când termin", a povestit Viorica Grădinaru.

Doamna Grădinaru a fost impresionată de această poveste şi a acceptat înţelegerea. După doar 2 luni însă, femeia nu a mai plătit. În aceeaşi situaţie se află şi domnul Gorea, de 55 de ani, cu un handicap de gradul 2 şi un transplat de rinichi.

Femeia acuzată de înşelăciune spune că a avut înţelegeri de acest gen cu trei persoane, dar că nu-şi mai permite să plătească datoriile.

"Nu este înşelăciune în momentul în care ei au fost de acord şi semnătura pe contract este a lor. Noi am împărţit banii după ce s-a semnat contractul. Nu este rea voinţă, în momentul de faţă trec printr-o criză cumplită, nu am de unde", a spus angajata instituţiei financiare, Luciana Negrea.

Victimele au făcut plângere la Parchet. Până acum 16 persoane au fost păcălite în acest fel. Angajata instituţiei financiare a fost dată afară în momentul în care s-a aflat de aceste înşelătorii.

Mai multe articole despre:
provident înşelătorii bani împrumutaţi