MENIU

Înscrierea la liceu în Bucureşti pentru elevii din provincie: aglomeraţie şi ore întregi la coadă

Capitala se laudă cu un singur centru de înscriere pentru elevii din provincie. Şcoala Gimnazială Sfinţii Voievozi este singurul centru unde copiii din toate judeţele ţării se pot înscrie la liceu în Bucureşti. Drept urmare, ieri, în a doua zi de înscrieri, sute de părinţi şi elevi au stat ore întregi la coadă, chiar şi în ploaie, ca să depună listele cu liceele şi specializările pe care le doresc.

Sute de absolvenţi de clasa a opta împreună cu părinţii au aşteptat cel puţin trei ore ca să completeze fişele de înscriere la liceu sau să le verifice pe cele depuse seja.

Ca să se mai adăpostească de ploaie, părinţii şi elevii s-au refugiat în sala de sport.

Până acum, la Şcoala Gimnazială Sfinţii Voievozi s-au înscris peste 1500 de copii din toată ţara. După înscriere, urmează verificarea datelor.

Iuliana Soare, director "Sfinţii Voievozi": "Fişele de înscriere cu opţiunile dânşilor pot exprima 50, 100 de opţiuni. Trebuie introduse în calculator, aşteptăm semnalul pentru a printa aceste fişe martor şi apoi pot veni la verificări".

Absolvenţii de gimnaziu se pot înscrie pentru un loc la liceu până pe 7 iulie, iar verificările se pot face până pe 8 iulie.