MENIU

Înscrierea la creşă: Dacă nu stai la coadă de la 5 dimineaţa, nu ma prinzi loc

<p>E-coli la o creşă din Bucureşti. Toţi copiii trebuie să &icirc;şi facă analizele</p>

Înscrierea la grădiniţă a devenit mai complicată decât cea la facultate. Părinţii s-au trezit cu noaptea în cap pentru a prinde un loc la creşă.

Înscrierea copilului la creşă pare să fie mai complicată decât cea la facultate. Părinţii s-au trezit cu noaptea în cap şi au făcut coadă la o creşa unde înscrierile se fac încă de la ora 05:30. Motivul: locurile disponibile suntl imitate, doar 150.

La ora 05:30, la Creşa nr. 4 din Bistriţa erau adunate peste 10 persoane, asta deşi soarele încă nu îşi făcuse apariţia.

Numărul celor care s-au bătut pentru un loc la una dintre cele patru creşe din Bistriţa a crescut cu fiecare oră, asta deşi înscrierile se făceau începând cu ora 09:00, scrie Adevarul.ro.

Poliţia locală şi-a făcut şi ea apariţia dis-de-dimineaţă şi a împărţit bilete de ordin pentru cei prezenţi.

Anul acesta, la cele patru creşe din Bistriţa sunt disponibile în total doar 150 de locuri.

„Nu mi-am putut imagina că e aşa complicat să îţi înscrii copilul la grădiniţă. La ora 6:00 stăteam în ploaie în faţa creşei”, precizează unul dintre părinţii care s-a trezit cu noaptea în cap pentru a-şi înscrie copilul la creşă, la sfaturile unei îngrijitoare.

Nici în Timişoara locuri de creşă nu sunt suficiente. Deşi anual în oraşul din vestul ţării se nasc 6000 de copii, în aceste instituţii sunt alocate doar 400 de locuri, anual.

Astfel, cei mai mulţi dintre părinţi îşi înscriu copiii la mai multe creşe, în speranţa că vor prinde un loc.

Mai multe articole despre:
grădiniţă creşă locuri înscriere