MENIU

Înmulțirea urșilor, scăpată de sub control. În Bacău sunt 500 de urşi, faţă de optimul de 61

Înmulțirea urșilor, scăpată de sub control

Înmulțirea urșilor a fost scăpată de sub control, anunță autoritățile. Numai în județul Bacău, sunt circa 500 de urşi, faţă de un optim de 61 de exemplare. Între timp, au loc atacuri tot mai dese ale animalelor sălbatice în gospodării, iar cele mai grave sunt în Harghita și Argeș.

În județul Bacău, efectivele de urși au depășit cu mult efectivele normale. Au fost identificați peste 500 de urși față de o optimă de 61 de exemplare.

Anul acesta au fost emise nu mai puțin de 38 de alerte cu privire la prezența ursului în apropierea localităților. Tocmai din acest motiv, prefectul de Bacău a anunțat că cel mai probabil săptămâna viitoare va avea o reuniune lărgită, în care fiecare instituție va afla ce va avea de făcut pentru a preveni și combate atacurile urșilor.

,,Este important de menţionat că o astfel de legislaţie era necesară, mai ales că şi în judeţul Bacău efectivele de urşi sunt mult peste efectivul optim. 500 în realitate, raportat la optimul de 61. Numai anul aceasta s-au emis 38 de alerte cu privire la prezenţa ursului în apropiere de localităţi, cele mai cunoscute cazuri fiind la Slănic Moldova şi Caşin", a informat prefectul Leonard Ioan Bulai.

Animalele sălbatice au dat mari bătăi de cap localnicilor, în special din zona de munte, iar zilnic sunt raportate atacuri în gospodării.

Numai în ultima perioadă două personae și-au pierdut viața, iar alți localnici au fost atacați în încercarea de a salva animalele din ghearele urșilor.

Mai multe articole despre:
ursi bacau inmultirea ursilor