MENIU

Înlocuitorul lui Boris Johnson, anunțat pe 5 septembrie. Anunțul Partidului Conservator de la Londra

Boris Johnson/ Foto: Profimedia

Partidul Conservator britanic va anunţa, pe 5 septembrie, cine îi va lua locul premierului Boris Johnson, decizia urmând să fie luată în urma unui vot al membrilor formaţiunii, relatează Reuters.

Votul va avea loc prin corespondenţă. Partidul Conservator a precizat că acesta se va da între doi candidaţi care vor fi selectaţi în procedură accelerată dintre cei 11 înscrişi în cursă până în acest moment.

Sâmbătă, unul dintre membrii comitetul din cadrul Partidului Conservator care supervizează cursa pentru alegerea înlocuitorului premierului britanic a anunţat că se încearcă restrângerea listei candidaţilor la două nume până pe 20 iulie.

Reamintim că deputatul conservator britanic Tom Tugendhat - şeful Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului - a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că intră în cursa pentru a-i succeda lui Boris Johnson, deschizând astfel lista candidaţilor după anunţul demisiei fostului premier britanic.

Boris Johnson a demisionat, pe 7 iunie, din fruntea guvernului Marii Britanii și a Partidului Conservator. 

„Este clară acum voința Partidului Conservator parlamentar de a exista un nou lider al partidului și, prin urmare, un nou prim-ministru. Îmi pare rău că trebuie să părăsesc cea mai grozavă slujbă din lume. Sunt trist să renunț la cel mai bun loc de muncă, dar sunt extrem de mândru de realizările acestui guvern. A fi prim-ministru este o educație în sine – am călătorit în fiecare parte a Regatului Unit și am găsit atât de mulți oameni cu o originalitate britanică nemărginită și dispuși să abordeze vechile probleme în moduri noi. Chiar dacă lucrurile pot părea întunecate acum, viitorul nostru împreună este de aur. Mulțumesc tuturor pentru suținere, mai ales britanicilor”, a spus cel care a condus Guvernul de la Londra.

Johnson a afirmat că în politică nimeni nu este de neînlocuit. El a declarat că îi va oferi noului lider cât de mult sprijin poate.