MENIU

Înlocuitorul cafelei este excelent pentru digestie, arsuri la stomac, detoxifierea ficatului și slăbit

Înainte de 89, când cafeaua autentică era un lux, românii foloseau cicoarea ca înlocuitor. Hulită după anii revoluției, cafeaua de cicoare atrage astăzi tot mai mult atenția, mai ales a celor care vor să adopte un regim de viață sănătos.

Cafeaua de cicoare se obține din pulberea de rădăcină prăjită. Se prepară din 3 lingurițe de pulbere prăjită la 150 ml apă.

Băutura de cicoare, un tonic pentru sănătate

Cafeaua de cicoare poate fi preparată la fel ca cafeaua, deși îi lipsesc uleiurile volatile, aroma specifică, cofeina și acidul tanic care ajută la transformarea cafelei într-o băutură atât de populară. Adăugarea de cicoare la cafea îi conferă un gust amar și contracarează efectul stimulant al cofeinei.

Această plantă lemnoasă, erbacee, crește bine într-o varietate de condiții și este frecvent observată pe marginea drumurilor. Cicoarea oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate și a fost folosită de secole ca remediu pe bază de plante pentru multe afecțiuni diferite.

Pe lângă ameliorarea problemelor digestive, poate ajuta la prevenirea arsurilor la stomac, la reducerea durerii artritei, la detoxifierea ficatului și a vezicii biliare, la prevenirea infecțiilor bacteriene, la întărirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de boli de inimă. Este un sedativ natural și te poate ajuta chiar să slăbești.

Citește continuarea pe tabu.ro.

Mai multe articole despre:
cafea cicoare beneficii cicoare