MENIU

INGREDIENTUL PERICULOS din pasta de dinţi

INGREDIENTUL PERICULOS din pasta de dinţi

Triclosan, un ingredient din pasta de dinţi Colgate Total, a fost asociat cu dereglările hormonale şi riscul de apariţie a unor tipuri de cancer, în urma unor teste şi studii realizate pe animale.

Organismele cu rol de regulator pe piaţa bunurilor de larg consum din Statele Unite verifică în această perioadă dacă folosirea triclosanului la fabricarea săpunului, a planşelor pentru tăiat legume şi a jucăriilor reprezintă o practică sigură pentru sănătatea publică. Companiile care produc aceste obiecte au decis să le retragă treptat din circulaţie. Statul american Minnesota a votat în luna mai pentru interzicerea acestor produse, informează bloomberg.com.

În acelaşi timp, milioane de americani intră în contact cu această substanţă în fiecare zi, prin intermediul unui brand de pastă de dinţi cu vânzări spectaculoase, Colgate Total, care foloseşte triclosanul ca ingredient antibacterial contra bolilor gingiilor.

"Total" este un produs sigur, afirmă reprezentanţii brandului Colgate, citând rigurosul proces implementat de Food and Drug Administration (FDA) care a dus la aprobarea comercializării acestui tip de pastă de dinţi în anul 1997. O analiză mai atentă a acelui proces de autorizare a dezvăluit însă că unele dintre ipotezele ştiinţifice avansate de Colgate pentru a garanta siguranţa folosirii triclosanului în pasta de dinţi nu erau chiar evidente, iar întregul dosar nu a fost disponibil spre consultare de marele public până în acest an, scrie mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
igienă cancer pastă de dinţi periculos ingredient