MENIU

Ingredientul din bere care nu apare pe etichetă! Mai ai curaj să bei după ce citeşti?

<p>3 beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de bere</p>

Specialiştii dezvăluie faptul că unele produse, cum ar fi îngheţata sau bereau, conţin un colorant din extract de insecte.

Conform publicaţiei Business Insider, "ingredientul" secret care oferă strălucire berii este vezica uscată de peşte. BBC a confirmat această teorie printr-o investigaţie care a scos la iveală că majoritatea berilor britanice conţin vezică de peşte.

Din corpul insectei dactylopius coccus (cunoscută în popor drept coşenilă) se extrage colorantul roşu - carmin sau roşu de coşenilă - numit şi E 120. "Acesta se găseşte în iaurturile cu fructe, îngheţate, în unele mărci de bere, bitter, Campari, lichioruri, siropuri, în unele sucuri, unele mărci de ciocolată şi vin roşu, în dropsuri de culoare violet şi roşie, marţipan, cosmetice şi unele mezeluri şi medicamente. Pe lângă faptul că, după adăugarea acestui colorant, unele alimente de post îşi pierd această proprietate, E 120 are şi efecte nocive: poate provoca o serie de reacţii alergice, rinite, astm, erupţii cutanate până la şoc anafilactic. În plus, E 120 trebuie evitat şi de copiii hiperactivi, dar şi de suferinzii de Alzheimer şi Parkinson", explică nutriţionista Marie Vrânceanu, de la Cabinetul de Nutriţie şi Nutrigenetică Eurodiet, scrie ziarulring.ro.

Mai multe articole despre:
bere sănătate consum