MENIU

Informație BOMBĂ, la Culisele statului paralel: Ce se întâmplă cu certificatul verde în România, în 2022

Informație BOMBĂ, la Culisele statului paralel: Ce se întâmplă cu certificatul verde în România Foto: Profi Media

Informație bombă prezentată vineri seară la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu! Ordonanța de urgență privind certificatele COVID a fost modificată pe ultima sută de metri și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

„Chiar în acest moment, OUG despre care s-a spus aseară ca a fost adoptata <<noaptea ca hoții>> a plecat spre Monitorul Oficial. Ea nu a fost publicată până astăzi. A fost aprobată aseară în ședința de guvern, cu observațiile de la Ministerul Justiției, sub rezerva integrării in ordonanta”, a anunțat Anca Alexandrescu, în exclusivitate, la Culisele statului paralel.

„Cei de la STS nu pot integra doua certificate verzi in acelasi timp. A pornit o nebunie intreaga, cand, în această dimineață s-au adunat să lucreze. (...)

Ordonanța nu are nicio legatura cu varianta aparuta până acum drept variantă de lucru. 

În OUG aprobată aseară de Guvern, obținută și consultată de jurnaliștii Realitatea PLUS, nu se menționează nimic de certificatul COVID la nivel național si nu se mai regăsește nici partea cu modificările ulterioare la certificat ce se pot face prin hotărâri de guvern.

Aceasta era problema pe care o contestau, pentru că lumea se temea că vor putea să ne ia din drepturi și libertăți în urma unor documente aprobate prin hotărâre de guvern, adică nu prin lege.  de care se temeau A dispărut această prevedere din OUG care a plecat spre Monitorul Oficial. Certificatul de vaccinare la nivel național este valabil până la 30 decembrie 2022”, a explicat Anca Alexandrescu, vineri seară, la Culisele statului paralel.

În ședința de joi, pe masa Guvernului s-a aflat proiectul OUG privind adoptarea certificatului COVID la nivel național - Vezi documentul AICI.  DOCUMENTUL inițial, prezentat de Guvern - AICI

De marți, 1 februarie, în Uniunea Europeană a intrat în vigoare regula potrivit căreia certificatele COVID sunt valabile doar 9 luni fără o doză booster a unui vaccin anti-COVID, pentru călătoriile în interiorul UE. Comisia Europeană recomandase ca statele membre să o aplice și la nivel național. Bruxelles a decis vineri prelungirea certificatului COVID până în iulie 2023.