MENIU

Informare meteo de ninsori și viscol. Cum va fi vremea în perioada următoare

Sursa foto: Arhivă

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru zilele următoare. Specialiștii anunță ninsori și viscol, vremea fiind predominant închisă.

Vremea va fi astăzi predominant închisă şi temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nord-vestul Transilvaniei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, în dealurile Olteniei şi ale Munteniei si pe arii restrânse în restul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte zone, local vor fi mai ales ploi.

În Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Cantităţile de apă vor fi în general de 10...15 l/mp şi izolat de peste 20 l/mp. Pe arii restrânse se va produce polei sau gheţuş.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, temporar viscolind ninsoarea, dar pe spaţii mici şi în sud şi est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade. Izolat va fi ceaţă.

În București, vremea va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie. 0…1 grad dimineata si in jur de 3 grade la amiaza. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 9 ianuarie 2022

Mâine, vremea se menţine predominant închisă şi local vor fi precipitaţii mai ales în centru şi sud-vest.

În zonele montane şi submontane vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi şi lapoviţă. Pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în vestul ţării, se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1-2 grade in vestul tarii şi 10-11 grade in sud-est. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea se va menţine închisă si mai ales la începutul zilei vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Valorile termice vor creşte faţă de simbata. Dimineata, în jur de 3 grade si temperatura maximă va fi de 7...8 grade.

Prognoza meteo 10 ianuarie 2022

Luni, În cea mai mare parte a ţării, valorile termice se vor situa peste cele normale în această perioadă din an.

Cerul va avea înnorări şi pe arii relativ extinse, în majoritatea regiunilor, se vor semnala precipitaţii, local moderate cantitativ.

La munte, în vestul şi nord-vestul Moldovei şi temporar în estul Transilvaniei vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în rest vor predomina ploile. Izolat, cu probabilitate mai mare în vestul teritoriului, vor fi depuneri de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade la Suceava şi 9-10 grade pe litoral. Pe spaţii mici, se va forma ceaţă.

În București, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele specifice perioadei, însă vremea va fi închisă şi va ploua. 4-6 grade dimineața si 7-8 grade la amiază. 

Mai multe articole despre:
meteo vreme ninsori viscol