MENIU

Îndulcitorii artificiali pot dăuna vaselor de sânge. Avertismentul medicilor

Îndulcitorii artificiali pot dăuna vaselor de sânge. Avertismentul medicilor

Îndulcitorii artificiali. Știm că zahărul, atunci când este consumat în cantități mari, poate crește riscul apariţiei mai multor probleme de sănătate. Un studiu recent a demonstrat că îndulcitorii artificiali pot avea consecințe similare, dar prin căi biochimice complet diferite. Iată ce efecte adverse provoacă îndulcitorii artificiali în organismul uman!

Îndulcitorii artificiali. Este mai sigur să consumi zahăr sau îndulcitori artificiali? În ultimii ani, consumul excesiv de zahăr a fost asociat în mod concludent cu obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare, toate acestea fiind acum corelate solid cu supraconsumarea zahărului.

Pe măsură ce reputația dulce a zahărului s-a acrit în mod constant, îndulcitorii artificiali au profitat de această ocazie și au devenit mai populari. În prezent, zeci de mii de produse includ îndulcitori artificiali, făcându-i pe aceștia unii dintre cei mai folosiți aditivi alimentari din lume.

Având zero calorii, îndulcitorii artificiali apar în băuturi pentru dietă și gustări cu un conținut scăzut de calorii, destul de dulci pentru a fi savurate chiar și de către cei mai mulți consumatori de zahăr.

Dar nu tot ce strălucește este făcut din aur. Încep să apară din ce în ce mai multe studii care resping imaginea bună a îndulcitorilor artificiali.

Citeşte continuarea pe eva.ro.

Mai multe articole despre:
îndulcitori îndulcitori artificiali